Cursussen

Voor alle cursussen geldt dat je het beste al in het begin de infor­matie kunt opvragen om zo op het juiste tijdstip te kun­nen beginnen. Klik op de afbeeldingen voor linkjes naar de bijbehorende websites.

Mindful zwanger zijn
Een unieke methode om je zwangerschap, bevalling én de periode na de geboorte van je baby bewust te ervaren. In een 6-weekse cursus komen alle facetten van de methode uitgebreid aan bod. Je leert te luisteren en te vertrouwen op je eigen gevoel. Oefeningen om los te laten en te ontspannen, met daarbij veel aandacht voor de houding, het bekken en de ademhaling. Zie www.yogainzeewolde.nl of www.mindfulzwangerzijn.nl voor data cursus en workshop op bel Anna ven Amsterdam, tel: 06-53631914.

Zwangerschapsmassage
Als je zwanger bent, verandert er in een relatief korte periode veel in je lichaam. Al die veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe wordt of dat je last krijgt van zwangerschapskwaaltjes. Een zwangerschapsmassage helpt je te ontspannen en de lichamelijke klachten te verminderen. Massage verbetert bovendien de doorbloeding en het lymfestelsel wordt gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat zuurstof, voedingstoffen en afvalstoffen sneller door het lichaam vervoerd worden van en naar jouw baby. Meer informatie via de website: www.massagepraktijkfitenwel.nl of telefoon 06-18975052 (Gerrie Verlaan)

Zwangerschapsyoga
yszlogoBij Yogaschool Zeewolde kun je o.a. terecht voor zwangerschapsyoga (met of zonder partnerles) en zwangerschapsmassage. Bij zwangerschapsyoga doe je oefeningen voor kracht, souplesse en ontspanning.
Er is ook veel aandacht voor ademtechnieken.
Informatie via de website of telefoon 06-46192994 (Karin Vermeulen).

Haptotherapie
Individuele begeleidingsvorm tijdens de zwangerschap voor aanstaande moeders en vaders. Door middel van o.a. contact maken met je nog ongeboren kind word je voorbereid op de geboorte en het ouderschap daarna. Informatie kun je telefonisch opvragen: 06-47955466 (Ine Hooijman).

Samen Bevallen
Samen sta je voor een grote verandering: jullie gaan ouders worden! Je kijkt samen uit naar de geboorte, maar jullie hebben ook vragen en onzekerheden. Wij ondersteunen jullie met praktische informatie en leren jullie technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Bekijk het uitgebreide aanbod zwangerschapscursussen en kies wat het meeste bij jullie past.

Zwangerschaps-Pilates
Je leert ademhalingsoefeningen en je wordt in conditie gebracht voor de bevalling door lichte cardiotraining en de nadruk wordt gelegd op de juiste houding. Perfect Pilates tijdens zwangerschap wordt georganiseerd op zaterdagochtend om 10.15-11.00uur.
Informatie via The Gym op tel: 036- 5225425 of via info@thegymzeewolde.nl

Zwangerschapsfitness: goede begeleiding en veel informatie
(samenwerking tussen Fitclub en Fysio Physics)

De bevalling kan beschouwd worden als een top(sport)prestatie. Hoe beter de conditie, hoe makkelijker en soepeler de bevalling (vaak) verloopt. Iedere sporter zorgt voor een goede voorbereiding op een topprestatie. Zo moet ook de zwangere vrouw haar conditie bijhouden en zich lichamelijk en geestelijk voorbereiden op haar topprestatie; de bevalling. Door intensieve samenwerking met de fysiotherapeut van Fysio Physics proberen wij jou door de zwangerschap te begeleiden. Deze cursus is voor iedereen die onder begeleiding wil sporten en fit blijven. Je kan de training helemaal op eigen tempo en niveau doen en je kan meedoen tot aan het einde van je zwangerschap. De training is iedere zaterdagochtend van 09.00-09.45uur. Vanaf 09.00u inloop bij fysiotherapeut voor vragen. Je bent ook van harte welkom voor een proefles. Meer info www.fitclubs.nl of Jose Birsak: 06-46713893 (Sportcentrum Zeewolde, Eikenlaan 92, Zeewolde).

Babyifysiomassage
Baby’s houden van aanraken. Het masseren van uw baby heeft een gunstige invloed op u allebei. U gaat spelenderwijs de signalen van uw kindje sneller herkennen. De cursus babymassage is bedoeld voor ouders met een baby van 6 weken tot en met 9 maanden. De cursus wordt gegeven in centrum voor zorg en welzijn “De Elzen”, Gezelweg 15 te Zeewolde en wordt gegeven door fysiotherapeute/docente Olga Nagtegaal.

Dunstan Babytaal en babymassage bij babyconsulent
De babyconsulent is gespecialiseerd verpleegkundige die kan helpen bij vragen of onduidelijkheden bijvoorbeeld als je baby onrustig is of blijft huilen. Door begeleiding en coachen helpt ze jullie weer vertrouwt te maken met je baby. Ook kan je bij de babycosulent de cursus Dunstan babytaal of babymassage volgen. Meer info via de website: www.mijnblijebaby.nl , Martine van de Molen.

Fijnmama: Zwangerschapsgym, Babymassage, Coaching en Reizen
Fijnmama inspireert je om blij, ontspannen, actief en helder de zwangerschap en bevalling te beleven en op te bloeien als moeder. Fijnmama geeft zwangerschapsgym, babymassage en coacht ook als het in deze fase even niet meer zo makkelijk gaat en je op zoek bent naar balans. Naast deze wekelijkse lessen organiseert Fijnmama ook weekend cursussen op Vlieland, samen met je partner even stilstaan voordat de kleine komt. Ook staan recovery weekenden in de planning. Meer info en aanmelden: www.fijnmama.nl of nettie@fijnmama.nl; Nettie ter Haar; Bewegingsdocent gespecialiseerd in zwangeren ,docent babymassage en lifecoach.

Fijn Zwanger
Een cursus die jouw man aankan? Praktisch en gezellig is? Een cursus waar je samen leert wat je kan tijdens de geboorte? Zodat jouw man weet hoe hij je kan ondersteunen! Deze cursus zit vol praktische tips en ademhalingsoefeningen, zodat jij ontspannen aan de bevalling begint. De cursus duurt vier uur en is inclusief hapjes, drankjes, een gezonde lunch en werkboek. Er wordt gewerkt in kleine groepjes. Meer info op www.fijnzwanger.nl of bel Sabine de Groot, tel: 06-30020092.

Menu