Kraamperiode

begeleiding kraambed

Je bent bevallen. Jullie zijn ouders geworden. Alles is (weer) nieuw en spannend. Er komt veel op jullie af: het leren kennen van de baby, onzekerheid, slaaptekort, de bevalling die is geweest en het herstel hiervan. Kortom: deze week kan overweldigend zijn. Wij helpen jullie, samen met jullie kraamverzorgster, goed op weg.

Onze rol na de bevalling

De eerste week na de geboorte van de baby komen wij om de dag bij jullie langs. De kraamverzorgster die jullie ondersteunt voert de medische controles uit. Samen bekijken we hoe jouw herstel verloopt en hoe het met de baby gaat.

De eerste 6 weken zijn wij nog verantwoordelijk voor jou: zijn er bijzonderheden rondom bloedverlies, buikpijn of hechtingen dan bel je ons. Ook voor vragen over borstvoeding mag je altijd contact opnemen.

6 weken na de geboorte van jullie baby vindt de nacontrole plaats. Deze is met name gericht op jouw herstel, maar uiteraard vinden we het leuk als je de baby meeneemt! We bespreken hoe het je vergaat als moeder. We controleren indien gewenst het herstel van eventuele hechtingen, je ijzergehalte en bloeddruk. Ook kunnen we eventuele vragen over anticonceptie met je bespreken. Het kan zijn dat er een advies is voor een volgende zwangerschap en/of bevalling welke we bespreken.

Consultatiebureau
Als jullie de baby hebben aangegeven bij de burgerlijke stand komt de verpleegkundige van het consultatiebureau langs tussen dag 4 en 8 voor de hielprik en gehoorscreening. Na de kraamweek neemt het consultatiebureau de zorg voor de baby van ons over. Zij bellen je voor een afspraak voor een intake.

borstvoeding

Borstvoeding is een mooi en natuurlijk proces, heeft vele voordelen, maar loopt niet altijd vanzelf soepel. Soms is het dan nodig om een lactatiekundige in te schakelen. Voor meer informatie over borstvoeding klik hier.

Over Covid-19

We kunnen ons voorstellen dat je wilt weten welke gevolgen het coronavirus voor jou en je zwangerschap heeft.

Blijf up-to-date via onze nieuwspagina.
nieuws
Bel, voor het inplannen van een afspraak, iedere werkdag naar 036 522 1550 tussen 9:00 - 17:00u
of
24/7 spoedlijn 06 51 92 40 58