Borstvoeding

een mooi en natuurlijk proces

Borstvoeding heeft vele voordelen, maar loopt niet altijd vanzelf soepel. Soms is het dan nodig om een lactatiekundige in te schakelen.

Wij werken samen met lactatiekundigen uit de regio. Zij zijn IBCLC gecertificeerd (International Board Certified Lactation Consultant). Dit betekent dat zij het internationaal examen hebben behaald en dat deze elke 5 jaar opnieuw afgelegd moet worden om een goede kwaliteit van zorg te kunnen leveren.

Een lactatiekundige IBCLC kan je adviseren bij onder andere:

 • Voorbereiding op borstvoeding in de zwangerschap
 • Het voeden van een te vroeggeboren baby
 • Problemen bij aanleggen
 • Pijn of ongemak tijdens het voeden
  (borstontsteking, spruw, kloven etc)
 • Refluxklachten
 • Borst of flesweigeraars
 • Borstvoeding bij medicatiegebruik
 • Kolven
 • Afbouwen van borstvoeding
 • Een verkort tongriempje
Met de extra kennis en ervaring kan een lactatiekundige voedingsproblemen oplossen en onzekerheden wegnemen, zodat jullie optimaal kunnen genieten van de voordelen van borstvoeding.

In Zeewolde werken wij samen met Ingrid Voormeulen. Zij is naast lactatiekundige ook werkzaam in het Gelre Ziekenhuis als neonatologie verpleegkundige. Ook organiseert Ingrid voorlichtingsbijeenkomsten bij ons in de praktijk!
Klik hier om je aan de melden.

Contact

Neem contact op met Ingrid Voormeulen, lactatiekundige ‘borstvoeding van a-z’ voor de mogelijkheden rondom een lactatiekundig consult. Samen kijken jullie naar je zorgvraag en indien nodig en gewenst komt zij langs voor een huisbezoek.

Eventueel voorbereiden

Tijdens je zwangerschap kun je je voorbereiden via sites zoals borstvoeding.com en lalecheleague.nl.

Kosten

Lactatiekundige zorg wordt helaas (nog) niet standaard vergoed door de basisverzekering. Ben je aanvullend verzekerd, dan is de kans groot dat je de kosten terug krijgt. Dit kun je controleren in je polisvoorwaarden. Kijk voor de kosten op de website van de door jou gekozen lactatiekundige.

KLIEVEN VAN DE TONGRIEM

In onze praktijk zijn Wilke en Kirsten geschoold voor het klieven van het tongriempje bij je baby tot 6 weken na de geboorte. Voor onze eigen cliënten zijn hier geen verdere kosten aan verbonden. Op deze site lees je meer over klieven.

Over Covid-19

We kunnen ons voorstellen dat je wilt weten welke gevolgen het coronavirus voor jou en je zwangerschap heeft.

Blijf up-to-date via onze nieuwspagina.
nieuws
Bel, voor het inplannen van een afspraak, iedere werkdag naar 036 522 1550 tussen 9:00 - 17:00u
of
24/7 spoedlijn 06 51 92 40 58